Onze partner: Vipack

Over Vipack

Vipack BV is een bedrijg dat zich toelegt op de productie van was- en reinigingsmiddelen: afwasmiddelen, allesreinigers, textielhoofdwas- en fijnwasmiddelen, wasverzachters, vloeibare zepen en speciaal reinigers. Deze producten worden geproduceerd ten behoeve van de retailmarkt, zowel nationaal als internationaal. Internationaal gaat het vooral naar landen als Duitsland, België, Frankrijk en een retailer in Scandinavië. De onder de naam van retail ondernemingen geproduceerde artikelen zijn de zogenaamde “private labels”. Al deze ondernemingen stellen als eis dat wij gecertificeerd zijn voor IFS-HPC en ISO-9001 en 14001.

Digitale ondersteuning

Door de groei van de organisatie en een drietal certificaten was de wens groot om digitale ondersteuning te krijgen voor het uitvoeren en onderhouden van Vipack KAM-managementsysteem waarin dat voor drie certificaten ge-audit en gecertificeerd wordt. Vanwege deze integrale opzet van Vipack is eQuse een geschikt systeem en partner om een transparant systeem op te bouten en te hebben voor centraal documentbeheer, registratie van klachten, kwaliteitsincidenten en vooral het plannen van soorten activiteiten en werkzaamheden.

De draagkracht wordt vergroot

Door het implementeren van deze digitale omgeving is het voor alle betrokkenen duidelijk van eenieder gevraagd en verlangd wordt. De betrokkenheid binnen de werknemers stukken groter geworden waardoor de draagkracht ook vergroot is. Werkzaamheden als audits, onderhoud, takenlijsten, revisie van procesbeschrijvingen die gepland zijn, zijn van tevoren bekend en kunnen dan gemakkelijker gerealiseerd worden.

Wat onderschat wordt is dat eQuse Indicate ook een belangrijke bijdrage levert aan de communicatie over het kwaliteitssysteem binnen de Vipack organisatie.

Audits verlopen eenvoudiger en rustiger

Het resultaat is dat wij niet meer praten over ISO, maar over eQuse en dat heeft als voordeel dat we geen ISO procedures hebben, maar een Vipack managementsysteem dat voor iedere werknemer toegankelijk is. Audits verlopen daardoor een stuk eenvoudiger en vooral rustiger omdat alle gevraagde informatie snel beschikbaar is. Audits kunnen daardoor veelal vanuit een centrale plek uitgevoerd worden. Verder geeft externe partijen het vertrouwen dat wij ons kwaliteitssysteem goed borgen en transparantie tonen.

- Ton Cremers
  Quality Manager Vipack BV