Al jouw bedrijfsprocessen in beeld

Goede bedrijfsprocessen zijn natuurlijk belangrijk voor de organisatie. Hoe voorkom je wildgroei? Door alle processen centraal op te slaan in de module Handboek en Processen. Met als resultaat: eenvoudige, toegankelijke en begrijpelijke processen.

De module Handboek

De module handboek in de kwaliteitsmanagementsysteem verzamelt alle vormen van bedrijfsinformatie en interne kennis over hoe de organisatie werkt en hoe processen verlopen. Het handboek onderscheidt op overzichtelijke wijze beleidszaken, kwaliteitsdocumentatie of procesbeschrijvingen en protocollen.

De module Handboek bestaat uit één hoofdstructuur. Welke hoofdstukken of paragrafen een gebruiker ziet, hangt af van zijn of haar functie of rol binnen de organisatie.

Door sjablonen te creëren binnen eQuse, wordt een standaard type pagina gemaakt die eenvoudig hergebruikt kan worden. Zo hoeft voor pagina’s met een grotendeels gelijke inhoud niet telkens vanuit een lege pagina gestart te worden.

Centraal aansturen door middel van het handboek

Met centrale aansturing heeft de organisatie grip op de inhoud en de toekenning van het handboek. In combinatie met rechten en een goede zoekfunctie heeft iedereen altijd beschikking tot up2date, correcte en voor hen relevante informatie.

Een goede handboekstructuur vormt zo de ruggengraat van het kwaliteitssysteem en zorgt dat professionals echt met hun werk bezig kunnen zijn. 

Het handboek

  • Eén hoofdstructuur voor beheer – toegang per medewerker
  • Rijke editor binnen de software
  • Eenvoudig sjablonen creëren